2018. július 19., csütörtök

Let's Go Watch Meteor Shower

Kedves Olvasók! 

Miután ismét megnéztem a Boys Before Flowerst, egy másik átdolgozására is kíváncsi lettem, a legújabb verzióját pedig most nézem angol felirattal (Meteor Garden 2018).  
Let's Go Watch Meteor Shower

 
Ország: Kína 
Epizódok száma: 36
Sugárzása: 2009. augusztus 08. - 2009. augusztus 27.
Hálózat: Hunan TV

A történet nem sokban tér el a többitől: adott egy fiatal, szegény, de szorgalmas lány, Yu Xun. Bekerül egy olyan iskolába, ahol csupán gazdag, elkényeztetett diákok vannak, s már az első napon összetűzésbe keveredik egy szintén új tanulóval, Yun Hai-val. Yun Hai egy igazi lázadó természet, kihívja a suli elit csoportját, és képességeivel bizonyítja, igenis közöttük a helye, vele alakul meg az F4. Mindenki csodálja őket, egyedül főhősnőnk tekint rájuk ellenségként. Yu Xunnak vajon sikerül megszelídíteni a négy fiút, vagy túl nagy fába vágta a fejszéjét? Képes lesz tűrni a végsőkig, vagy végleg feladja álmait?

Vélemény
 *SPOILER*

  Yu Xun tényleg kihívja Yun Hai-t. Tényleg nagyon kitartó volt a lány, az iskolatársai tényleg többször is megalázták. Viszont a viselkedésük éretlen volt, számomra az nem egy nagy sértés, hogy "You're a pig". S ha valaki elbukta a fogadást, csupán ennyit kellett hangosan kimondania büntetésül, túlságosan komolyan vették. Bár minden ország eltérő, lehet, hogy Kínában ez tényleg nagyon bántónak számít. Ahogy teltek  részek, a fiúk tényleg egyre jobb barátokká váltak, jó volt nézni, mennyit segítenek egymásnak. Imádtam Yu Xun és Yun Hai jeleneteit, aranyosak voltak együtt. Nagyon vártam, hogyan bontakozik ki a szerelmük a sok bosszankodás után, a 11. vagy 12. epizód környékén pedig több csókot is váltanak, habár nem szándékozva. Miután konok főhősünk ráébred, mennyire megkedvelte a lányt, a romantikus szál nagyon vontatottá válik.
A két főszereplő rivalizálása már a kezdetektől tetszett, különösen az a jelenet, amikor
  Ebben a sorozatban a szerelmi háromszög az, amitől falba veri a fejét a néző. Értem én, hogy Yu Xunnak idő kell ahhoz, hogy túllépjen az első szerelmén, s rájöjjön, ki az igazi számára. Azonban, amit a szereplők művelnek, szenvedés. Nagyon meg kell becsülni azt a néhány csókot és együtt töltött időt az elején, mert anélkül még hosszabbnak fognak tűnni a részek. Ez az egyik legnagyobb hiba itt: a széthúzás. 36 epizódot felesleges volt leforgatni, ugyanis 20-25 rész szinte nem szól semmiről sem, csupán kínlódnak és gyötrődnek. 
  Duanmu Lei számomra a sorozat mélypontja volt. Ő, mint az F4 egyik tagja, hatalmas csalódás volt. Az még hagyján, hogy ő is meg akarja hódítani Yu Xunt, és vergődik a két nő között. (Bár én meglepődtem rajta, hogy egyáltalán nem zavart senkit az, hogy a tanárnőjével is összejött.) De mégis milyen ember az olyan, akinek a legjobb barátja kórházba kerül, s elveszíti az emlékeit, majd rá akarja venni annak a szerelmét, hogy pártoljon át hozzá, és legyenek együtt? Ilyen "barátot" senkinek sem kívánnék, szerencsére Yu Xun szíve a megfelelő emberért dobogott. Szerintem Duanmu Lei túl nagy hangsúlyt kapott, nem is értettem a lány határozatlanságát, hiszen már régóta tudta, hogy mit érez Yun Hai iránt. 
  Kevés olyan pillanatot kaptunk a végén, amikor a két főszereplő végre egymásra talált. A  hőlégballonos jelenet aranyos volt, bár korainak éreztem az örök életre szóló fogadalmat. 
 Rui Qian és Yu Xun barátnőjének története nagyon tetszett, bár a pasi nagy "nőcsábász" volt, még soha nem csókolózott, ez azért így érdekesen jött ki. 

  (Az is zavaró tényező volt, hogy nehezen lehetett angol felirattal megtalálni az összes részt. Vagy csak néhány epizódnál volt, valahol egy évnek tűnt, mire betöltött az adott rész, bár ez már nem az oldal hibája volt. ^^ Olyan is többször előfordult, ahol néhány sort egyszerűen nem feliratoztak, amikor éppen egy fontos jelenet, párbeszéd zajlott, végül mégis csak sikerült befejeznem mindet. )

  Kíváncsi vagyok a második évadra, amire hamarosan sort is kerítek. :) 

Összességében 

  Szórakoztató, aranyos, mégis lassú menetű sorozatot kapunk, ha megnézzük. Egyszer megéri belekezdeni, ha több időnk van, s szívesen végig üljük a 36 részt, amiben túl sok kulcsmomentum nem történik. Nem olyan jó, mint a dél-koreai verzió (Jun Pyót senki nem körözi le), de talán nem is kell összehasonlítani ezeket az adaptációkat, a maguk nemében mindegyik egy élvezhető történet, tehát érdemes legalább egyet megnézni közülük, ezért csak ajánlani tudom kikapcsolódásnak ezt is.

   Várom szeretettel a véleményeteket, tapasztalatotokat a sorozattal kapcsolatban komment formájában! :) 





Történet: 7/10
Szereplők:
8/10
Zene:
6/10
Vége:
8/10 - ez az amnézia igazán nem kellett volna a végére, remélem, többet lesznek együtt a második évadban.


 Forrás: Google

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése