2018. július 17., kedd

You're beautiful

Kedves Olvasók! 

Ez a sorozat is nagy hatással volt rám, egyszerűen nem lehet nem szeretni, még inkább kihagyni. Az első doramáim között szerepel, amit láttam, s nemrég újból megnéztem. Lássuk, pontosan miről is szól. 
You're beautiful

Ország: Dél-Korea
Epizódok száma: 16
Sugárzása: 2009. október 07. - 2009. november 26.
Hálózat: SBS


Te is álmodoztál már arról, milyen lenne benne lenni egy híres bandában? Főleg három jóképű fiú mellett? A népszerű A.N. Jell nevű együttese egy új taggal szeretné bővíteni a csapatot, és meg is van rá a megfelelő ember: Go Mi Nam. Ám, viszont van egy aprócska bökkenő: nem tud megjelenni aláírni a szerződést egy baleset miatt. Ezért a menedzser felkeresi Mi Nam lány ikertestvérét, Mi Nyut a zárdában, hogy "ugorjon be" bátyja helyére. A menedzser végül azzal győzi meg a lányt, hogy elmondja, mit is akar ezzel elérni a testvére: megtalálni édesanyjukat. Mi Nyu tehát helyettesíti bátyját, ám az énekes nem elégszik meg Ahn elnök választásával, hallani akarja a hangját. Csak akkor hajlandó elfogadni, ha ő is elismeri tehetségét. Vajon Mi Nyu hogyan fog helyt állni fiúnak álcázva? Sikerül mindenkit becsapnia maga körül? Meddig lesz képes elmenni, hogy beteljesítse bátyja álmát?

Vélemény
*SPOILER* 

A sorozat imádni való, szórakoztató és nagyon vicces. Nincs olyan rész, amelyben ne lenne valami jó poén, észre se vesszük, olyan hamar véget ér az a tizenhat rész. Általában nem szeretem, ha egy főszereplő lány naiv és határozatlan, viszont Go Mi Nyúnak ez jól áll. Ez a szerep ezt a viselkedést kívánja meg, Tae Kyunggal aranyos párt alkottak. Bár nekem személy szerint ez a csillag motívum sok volt a végére, mely végig kísérte a történetet. 
Go Mi Nyu apácák között nevelkedett, ez szerintem mégsem elegendő magyarázat arra, miért olyan tudatlan, tájékozatlan sokszor. A világ teljesen ismeretlen számára, meglátszódik, hogy életében először nyílik alkalma igazán megismernie és megtapasztalnia sok mindent. Kissé gyermeteg a hozzáállása a szerelemhez, amikor életében először találkozik ezzel az érzéssel. Egy naiv, esetlen és balszerencsét vonzó lányt ismerhetünk meg személyében, mégis nagyon kedves és szeretni való. Minden jó szándéka ellenére mindig valami kalamajkát okoz, bevonva a környezetét is, főleg, ha segíteni akarnak neki. Jó volt látni, hogyan oldanak meg egy-egy helyzetet, hogyan kerülnek egymáshoz egyre közelebb az együttes tagjai, míg végül meghódítja mindenki szívét. 

Legelőször Shin Woo jön rá a titokra, távolról figyeli, hogyan boldogul a lány fiúszerepben. Egyre többet segít neki, majd fokozatosan próbálja rávezetni Mi Nyut arra, hogy előtte már lelepleződött, és szeretné randira hívni. Ám Shin Woo második fiú főszereplőként csak plátói szerelmet táplálhat a lány iránt, későn ébred rá, hogy nem volt köztük elég feszültség ahhoz, hogy Tae Kyung helyett immáron rá figyeljen. Sajnáltam őt, amiért minden próbálkozása kudarcba fulladt, de egyetértek Mi Nyu döntésével. 

Jeremy elsőnek csak "furának" titulálja őt Mi Namként, neki esik le legkésőbb az igazság. Ő az egyik legvidámabb, legszórakoztatóbb karaktere a sorozatnak, bár korához képest számomra túl gyerekes szinten áll. A híres A.N Jell pletyka szerintem nem illik hozzá, miszerint majdnem elvett egy hercegnőt. A buszos jelenetben nagyon megható és aranyos, ahogy a kutyusa is. Barátnak tökéletes, de egy komoly szerelmi kapcsolatot nem tudnék elképzelni vele. 

Tae Kyunggal voltak a legjobb jelenetei, imádom az ő karakterét is, mint Gu Jun Pyóét. Ő is kissé nehéz eset, rengetegféle allergiája és rigolyája van, de pont ezért egyéniség. Jang Geun Suk is a szívembe lopta magát, jól állt neki ez a szerep. Főleg azok a kedvenc pillanataim, amikor féltékenykedik. Viszont Yoo He Yi ragaszkodása nem tetszett, már a megjelenése irritált. Nagyon jó volt, amikor az egész banda összefogott, és védelmezte Mi Nyut, még azután is, hogy mindenki megismerte titkát. 

Bár nekem a szüleiknek a története elég erőltetettre sikeredett, ez az ő szenvedésük, a gyerekeik nem tehetnek semmiről. A legfelháborítóbb Tae Kyung édesanyja, nem értem, hogy lehetett fontosabb neki egy alig ismert férfi, aki nem akart tőle semmit, mint a saját fia. A semmiért feláldozni a családját és tönkretenni a gyereke gyermekkorát. Az meg a pláne, hogy azt is elfelejti, mikor van a születésnapja. Nem is csodálom, hogy Tae Kyung nem vállalta fel a rajongók előtt az anyját, csak a végén tesznek pár lépést a kibékülés felé. 

Összességében 

Ezen a doramán nincs mit tovább ragozni, zseniális, könnyed, humoros és romantikus. Aki nem akar egy gondolkodást igénylő, mégis izgalmas és kikapcsolódást nyújtó időtöltést, meghintve sok vicces és érzelmes jelenettel, annak meleg szívvel ajánlom a You're beautifult, garantáltan nem fogod megbánni, ha időt szánsz rá! Vigyázat, hamar elfogynak a részek! ;) 




Várom szeretettel a véleményeteket, tapasztalatotokat a sorozattal kapcsolatban komment formájában! :) 

Történet: 10/10
Szereplők: 9/10
Zene: 10*/10 . feltétlenül hallani kell azokat a számokat *.*
Vége: 9/10 - még szívesen elnéztem volna őket

Forrás: Google

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése