2018. július 30., hétfő

Thomas Brezina és a Térdnadrágos detektívek

Kedves Olvasók! 

Thomas Brezina: Szellemek a kollégiumban 

Kísértetjárás a Bagolyvár kollégiumban?
Zölden fénylő szellemek tartják rettegésben a tanárokat és a diákokat. A térdnadrágos csapat feladata kideríteni, hogy kik ezek az éjszakai látogatók.
Ezért a fiatal detektívek bemerészkednek az oroszlán barlangjába.
Ám alighogy elkezdik a nyomozást, Axelnek nyoma veszik…








A Térdnadrágos detektívek kalandjait több köteten át is nyomon követhetjük. A kis csapat négy tagból áll: Axel, Diminik, Poppi és Lilo. A négy főszereplőnk egy versenyen ismerkedtek meg, s azóta töretlen a barátságuk. Legyen szó rejtélyről, titokról vagy misztikumról, nincs olyan ügy, amely kifogna rajtuk. Nem csak magukra és képességeikre számíthatnak, hanem egymásra is. Egyre jobban összekovácsolódnak, és nincs olyan nap, amikor unatkoznának. Folyton megoldatlan esetekbe botlanak, gyakran minél veszélyesebb szituációba keveredve -, ám kitartásuk meghozza a gyümölcsét.
Kedvenc kötetem a Szellemek a kollégiumban, könnyed, fordulatos és izgalmas. Minden lappal egyre közelebb kerülünk a válaszhoz: tényleg kísértetek bolyonganak a Bagolyvár kollégiumban vagy egészen más áll a háttérben? Tényleg olyan rettegett iskola, mint ahogy hírlik róla? Eltűnések, halálesetek és tragédiák övezik e épületet, az elhunyt diákok lelkei járnának vissza, teljesen felbolygatva az egészet?
Vedd kézbe, és fedezd fel együtt a Térdnadrágosokkal a Bagolyvár kollégiumot! ;)

Thomas Brezina ezen sorozatát csak ajánlani tudom. Bár fiatalabbaknak íródott, húsz évesen még mindig ugyanolyan lelkesedéssel és szívélyességgel veszem kézbe, nosztalgikus érzés tör rám, ahányszor csak olvasom. A könyvtárban sok része megvan, így a legtöbbet ismerem, melyek meg is ragadtak. Ha valaki könnyed, szórakoztató és aranyos történeteket szeretne olvasni, feltétlen adjon egy esélyt eme sorozatnak! (Bár idősebb fejjel maga a cselekmény nem nagy meglepetés, viszont így is nagyon élvezhető marad.)


  Ha Ti is olvastátok a könyvet, várom szeretettel a véleményeteket, tapasztalatotokat az olvasmánnyal kapcsolatban komment formájában! :)

A másik kedvencem, ahol Te vagy a detektív!



 Fékezd meg Dr. Medúzát!

Dr. Medúza egy veszedelmes bűnöző, aki gonosz terveket eszel ki. A te feladatod az lesz, hogy a Térdnadrágosok Klubjának tagjaival a tervek végrehajtását megakadályozd, és dr. Medúzát, aki állandóan változtatja a külsejét, elkapd. 







Borító: 10/10
Történet: 10/10
Szereplők: 8/10


Forrás: Google


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése