2017. július 30., vasárnap

Írásgyakorlat

Kedves Olvasók!
Egy előző bejegyzésben már esett szó az írásgyakorlatokról, melyek segíthetnek visszarázni minket, illetve egy kis lökést adni számunkra az írás világában. Miután egy hosszabb kihagyást követően vágtam újra bele a blogolásba és alkotásba, ezért én is sok hasonló témájú cikket olvastam, és rátaláltam egy olyan írásgyakorlatra, amit véghez is szeretnék vinni.
Ez egy 12 napos gyakorlat, melyet az alábbi oldalon találtam meg: Szerzői Könyvkiadás
A linkre kattintva ti is elolvashatjátok, a feladatot ide is bemásolnám. Minden nap megcsinálok egy újabb részt, amiket fel is teszek ide. Bátran ajánlom másoknak is! ^^

 1. nap: Írj 10 olyan könyvcímet, amit szeretnél megírni. Adj úgy címet a még nem létező könyveidnek, ahogy a könyvespolcon látnád őket legszívesebben.

Íme az én elképzelt könyvcímeim: 
1., Egy bohókás lány története
2., A lélekig hatolva

3., Csontig hatolva

4., Miért, Anna?

5., Én extrákkal

6., Árnyoldal

7., Átokszó

8., Boszorkányok éjszakája

9., Ki más, ha nem én? 
10., Bigi naplója


2. nap: Alkoss meg egy karaktert úgy, hogy a személyiségjegyei egy olyan emberéhez hasonlítsanak, akit szeretsz, de a megjelenését, külsejét olyan emberről másold, aki nem igazán érdekel. Írd le aprólékosan, minden részletre kiterjedően a belső és külső tulajdonságait.
3. nap: Készíts tájleírást úgy, hogy a valaha látott legszebb tájat veszed alapul. Ha ez a táj számodra a saját kerted, akkor arról írj, ha pedig a nyaralás során látott homokos tengerpart, háttérben hatalmas sziklákkal, akkor meg azt képzeld magad elé teljes részletességgel.
4. nap: Írj egy fiktív levelet egy kiadónak azt ecsetelve, hogy milyen nagyszerű vagy.
5. nap: Írj egy 20 soros verset életed egyik legemlékezetesebb eseményéről.
6. nap: Válassz egy könyvet a polcodról és bökj rá két random fejezetre benne. Az egyik fejezet első sorát, a másik fejezetnek az utolsó sorát írd le. Írj egy maximum 1000 szavas történetet úgy, hogy az első sort elsőnek, az utolsót pedig utolsónak használod fel.
7. nap: Írj egy levelet magadnak arról, hogy miben szeretnél fejlődni az elkövetkező 6 hónapban.
8. nap: Írj át egy mesét a főgonosz nézőpontjából. Legyen a Piroska és a farkasban a farkas a narrátor és főhős, akinek a jellemfejlődését végigkövetheti az olvasó vagy a Hófehérkében a gonosz mostoha érzéseit domborítsd ki, hadd sorolja a sérelmeit az öregedés miatt.
9. nap: Kapcsold be a tévét és írd le az első mondatot, amit hallasz, majd ez alapján kerekíts köré egy történetet. Ha akciódús sztorit vágynál írni, javasoljuk a Híradó bármelyik mondatát alapnak.
10. nap: Menj olyan helyre, ahol sokan megfordulnak, ülj be például egy zsúfolt kávézóba és hallgasd, miről beszélgetnek mások a közeledben. Aztán amit hallottál, alakítsd át egy rövid szerelmi sztorivá, mindegy, hogy mennyire ki kell csavarnod a hallottakat ahhoz, hogy szerelmi szál legyen belőle.
11. nap: Írd meg a (még nem létező) könyvedhez a köszönetnyilvánítást, írj bele mindenkit, aki segít az írásban és könyvkiadásban.
12. nap: Szedd össze, amit az elmúlt tizenegy napban írtál és válaszd ki a kedvencedet közülük. Szerkeszd meg, ír át, rázd gatyába a szöveget, mintha ki akarnád adni. És amikor már tényleg annyira jónak érzed, akkor publikáld online, hogy lásd, mit szólnak hozzá mások. Legyél büszke magadra és a munkádra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése